Slim inkopen

Slim inkopen is een kwestie van slim inkopen

Slim inkopen is niet alleen de juiste partner te vinden voor je verbouwing met de beste prijs- en kwaliteit verhouding. Slim Verbouwen geeft je tevens een inkoop-stappenplan met tips voor gunstige inkooptarieven.. Minder betalen voor hetzelfde product, dat is pas slim.


Vind een aannemer

Je hebt nu een goed plan en weet precies wat je wilt. Nu is het tijd om de ideale partner te vinden die het kan realiseren. De aannemers vullen hun tarieven in conform een lijst die iedere aannemer ontvangt. Het grote voordeel is dat je nu werkelijk appels met appels kunt vergelijken. Uiteraard is er ruimte voor suggesties. Hier kun je tevens toetsen of de betreffende aannemer met je meedenkt.
Je kent vast wel via via een aannemer met goede referenties. Het is in dit traject nuttig om een tweede of derde aannemer een offerte te vragen. Dan weet je dat iedereen in ieder geval scherp offreert.
 Je kunt dit traject zelf initiëren of het met Slim Verbouwen oppakken. Na de eerste ronde en kennismaking met de partijen kun je een selectie maken of doorgaan met een volgende ronde waarbij je de uiterste prijs wilt ontvangen. Kiezen voor de allergoedkoopste offerte is niet altijd ‘wijsheid’. Vertrouwen en een klik met een partij hebben is ook zeer belangrijk. Bij geringe verschillen kun je beter op je gevoel afgaan. Tevens zal iedere aannemer diverse referentieprojecten moeten voorstellen, zodat je ter plekke kunt oordelen over het niveau van afwerking. Met de eigenaar van het huis kun je een gesprek aan over zijn ervaringen. Wel zo handig om de andere kant van het verhaal te horen.

Je kent vast wel via via een aannemer met goede referenties. Het is in dit traject niet verkeerd een 2e of 3e aannemer te vragen voor een offerte. Met deze actie weet je dat iedereen in ieder geval scherp offreert.
Je kunt dit traject zelf initiëren of gezamenlijk met Slim Verbouwen oppakken. Na de eerste ronde en kennismaking met de partijen kun je een selectie maken en of doorgaan met een volgende ronde waarbij je de uiterste prijs wilt ontvangen. Kiezen voor de aller-goedkoopste offerte is niet altijd ‘wijsheid’. Vertrouwen en een klik met een partij hebben is ook zeer belangrijk. Bij geringe verschillen kun je beter op je gevoel afgaan. Tevens zal iedere aannemer diverse referenties projecten moeten voorstellen, dan kun je ter plekke oordelen over het niveau van afwerking. Met de eigenaar van het huis kun je een gesprek aan over zijn ervaringen. Wel zo handig om de andere kant van het verhaal te horen.

De juiste partij voor de juiste activiteit

Alle bouwactiviteiten bij één aannemer neerleggen creëert rust omdat je één aanspreekpunt hebt. Hier zitten voor- en nadelen aan. Een aannemer zal doorgaans gebruik maken van onderaannemers. Voor sommige activiteiten is het dus slim om zelf te gaan ‘shoppen’.

Voorbeeld 1

Een gelieerde elektricien van de aannemer werkt gewoon in opdracht van de aannemer. Deze activiteit moet je niet loskoppelen, aangezien de aannemer in de praktijk zich anders moet aanpassen aan de elektricien, wat uiteraard voor vertraging kan zorgen in het bouwproces.

Voorbeeld 2

Alle kozijnen dienen te worden veranderd. Indien de aannemer beschikt over een eigen productie, is het raadzaam om referentiekozijnen op te vragen. Hier zit namelijk een wereld van verschil in. Op het moment dat de kozijnen qua prijs en kwaliteit in orde zijn, is het raadzaam dit door de aannemer uit te laten voeren. Indien de aannemer deze kozijnen inkoopt, zal deze er ongetwijfeld een additioneel winstpercentage op zetten. Dit is nou typisch zo’n activiteit die losgekoppeld kan worden, waarbij je dit zelf coördineert/inkoopt. Scheelt al gauw duizenden euro’s.

Het loskoppelen en gebruik maken van diverse partijen, levert al gauw een aardige besparing op. Het vereist dan wel een mate van extra coördinatie en regelwerk vanuit de opdrachtgever. Uiteraard kan Slim Verbouwen je hierbij assisteren.

Offerte begeleiding

Als je kiest voor een offerte begeleiding van Slim Verbouwen ben je verzekerd van:

  1. De beste prijs/kwaliteit verhouding
  2. Waardevol advies
  3. Geen stress qua onderhandelen
  4. Koper en aannemer starten met een goede relatie (na een doorgaans pittige onderhandeling met Slim Verbouwen)

Copyright © 2013 Slim Verbouwen - Deze site is gemaakt door Rolf | VC Beeldende Communicatie