Ideeën

Ideaal om je wensen rationeel te toetsen

Eindelijk is het zover. Je gaat verbouwen. Na een lange zoektocht zie je het potentiële huis van je dromen of wil je je huidige huis onder handen nemen.


Advies over kosten

In deze fase - het liefst vóór de koop - is het raadzaam om advies in te winnen over de kosten van een wenselijke verbouwing. Deze informatie is nodig om na te gaan of je uiteindelijk een reële prijs voor je woning gaat betalen. Je wilt in deze tijd immers niet belast zijn met een overfinanciering.

Gefaseerde aanpak

Stap voor stap verbouwen? Vaak kiezen kopers ervoor de belangrijkste zaken eerst aan te pakken en in de loop van de tijd deel twee van de verbouwing te realiseren. Dan is het van belang volgens een bouwplan te werken. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in het hak- en breekwerk al rekening houdt met eventuele leidingen en afvoer op zolder voor een toekomstige badkamer. Oftewel: de nodige infrastructuur voor de toekomst.

Wat zijn de mogelijkheden van dit huis?

Een vraag die veel voorkomt. Niet iedereen ziet de vele mogelijkheden van een bestaand huis. Hier moet je inderdaad ‘doorheen kijken’. Het maken van 3D tekeningen is vaak een simpele oplossing om deze mogelijkheden te visualiseren, waardoor inzicht en keuzes maken een stuk eenvoudiger wordt.

Indicatieve begroting

Op basis van de wensen en eventuele nieuwe inzichten, stelt Slim Verbouwen een indicatieve begroting op. Hierbij wordt rekening gehouden met alle kosten - iets wat sommige aannemers achterwege laten, terwijl niemand zit te wachten op tegenvallers. Slim Verbouwen minimaliseert de kans daarop. De meeste ‘tegenvallers’ zijn namelijk niet onvoorzien (maar dubbel zo duur tijdens de verbouwing).
Slim Verbouwen levert een indicatieve kostenbegroting op basis van de verbouwwensen in combinatie met bouwadviezen. De begroting geeft tevens de kosten weer van een eventuele constructeur of bouwkundig tekenaar. Dan geeft helderheid met betrekking tot je beschikbare budget. Wel zo handig, voordat je een handtekening onder het koopcontract zet.
Slim Verbouwen levert een indicatieve kostenbegroting op basis van de verbouw wensen in combinatie met bouwadviezen vanuit Slim Verbouwen. De begroting geeft tevens de kosten weer van een eventuele constructeur of bouwkundig tekenaar. Dan weet je in ieder geval of je budget toereikend is. Wel zo handig, voordat je een handtekening onder het koopcontract zet.

De voordelen van een indicatieve begroting:

  • Snel inzicht in totale kosten
  • Geeft inzicht voor eventuele overige bezichtigingen
  • Snel inzicht in de verschillende opties (welke verbouwing nu en welke eventueel op een later tijdstip)
  • Maakt een besluit tot koop rationeel (naast emotioneel)

Copyright © 2013 Slim Verbouwen - Deze site is gemaakt door Rolf | VC Beeldende Communicatie